9 redenen voor een beursdeelname

1.     Nieuwe producten en diensten introduceren

Beurzen behoren tot één van de beste plekken om nieuwe producten en diensten te presenteren. U kunt ook direct de vragen van beursbezoekers beantwoorden en de tijd nemen om alles over uw product te vertellen.

2.     De klantenkring uitbreiden

Leadgener ation speelt een steeds belangrijkere rol. Hierbij gaat het om het verzamelen van contactgegevens van geïnteresseerde beursbezoekers. Het einddoel van leadgeneration is dat geïnteresseerde beursbezoekers nieuwe klanten worden.

Direkter Verkauf auf der Messe

3.     Directe verkoop op de beurs

Op beurzen worden niet alleen producten en diensten voorgesteld, maar meestal ook direct verkocht. Veel beursbezoekers komen op de beurs om goede deals te maken.

4.     De markt waarnemen

Beurzen zijn vaak een ontmoetingspunt voor bedrijven uit dezelfde branche. Hier kunt u vaststellen wie uw concurrenten zijn en wat ze precies aanbieden. Daardoor kunt u de markt beter identificeren, uzelf positioneren en de marktontwikkelingen observeren. 

Das Vertrauen der Kunden gewinnen

5.     Het klantenvertrouwen versterken

Aanwezigheid op de beurs versterkt het vertrouwen van uw klanten. De beursbezoekers kunnen zo de leveranciers persoonlijk leren kennen en de aanbiedingen een gezicht geven.

6.     Bestaande relaties warm houden

Niet alleen potentiële klanten, maar ook een deel van uw bestaande relaties zal hoogstwaarschijnlijk een bezoek aan de beurs brengen. Een beurs is een goede plek om op een redelijk informele manier om met uw bestaande klanten in contact te komen, u kunt ze natuurlijk ook een persoonlijke uitnodiging sturen.

lassen Sie die Kunden Ihr Produkt erleben

7.     Demonstraties geven

De beste manier om een potentiële klant te overtuigen van de mogelijkheden van uw product of dienst, is door het zelf te ervaren. Bezoekers kunnen met eigen ogen zien wat u te bieden heeft.

8.     Een bron van inspiratie

Door te kijken bij andere partijen in de industrie kunt u zelf nieuwe ideeën opdoen voor uw eigen bedrijf. Beursdeelname is een prima gelegenheid om te bekijken waar de concurrenten mee bezig zijn. De stand van de concurrent kan daarnaast inspiratie opleveren voor uw toekomstige stand.

9.     Van de atmosfeer genieten

Last but not least, beurzen zorgen voor plezier. Het zijn bijzondere dagen, met een bijzondere sfeer, waarvan u moet genieten. Beursbezoekers zijn in opperbeste stemming, ze zijn een dagje weg met familie of vrienden en willen genieten van een mooie dag.